1
Οκτ

Πως να ανακαλύψετε μία νέα καριέρα για σας.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να χρειαστεί να ανακαλύψετε εκ νέου την καριέρα σας. Σήμερα όμως κυριότερος λόγος ίσως είναι η εκτεταμένη ανεργία και η αλλαγή των εργασιακών σχέσεων που έχει αλλάξει και την ισσοροπία προσφοράς-ζήτησης, ενώ έχει δημιουργήσει νέα είδη εργασίας. Ανεξαρτήτως όμως της ηλικίας σας δεν είναι ποτέ δύσκολο να μπορέσετε να κάνετε μία νέα αρχή σε ένα νέο για εσάς πεδίο εργασίας.

Αποφασίστε τι θέλετε να κάνετε.

Ίσως τώρα περισσότερο από ποτέ είναι η στιγμή για να καταλάβετε τί πραγματικά θα θέλατε να κάνετε στην επαγγελματική σας ζωή. Αν ως τώρα δουλεύατε σε μία εργασία πάνω σε ένα συγκεκριμένο αντικείμενο για χρόνια δεν σημαίνει πως θα πρέπει να συνεχίσετε σε αυτή την πορεία σταδιοδρομίας μέχρι τη συνταξιοδότησή σας. Αν δεν ξέρετε πιο θα μπορούσε να είναι το επόμενο στάδιο στην καριέρα σας, τότε ίσως θα μπορούσατε να ρίξετε μία ματιά στα χόμπι σας. Βρείτε τι είναι αυτό που μπορείτε να κάνετε με ευχαρίστηση και στη συνέχεια ανακαλύψτε ένα τρόπο για να βρείτε δουλειά πάνω στον αντίστοιχο τομέα.

Δημιουργήστε ένα χρονοδιάγραμμα.

Μόλις αποφασίσετε ποια κατεύθυνση θέλετε να πάρετε στην νέα καριέρα σας μην βιαστείτε αλλά βάλτε τα θεμέλια για την νέα καριέρα σας αργά και σταθερά. Κάντε κάποια έρευνα για να μάθετε τις πιθανές θέσεις εργασίας στον τομέα που σας ενδιαφέρει και αναλόγως με την προσωπική σας ζωή π.χ. παντρεμένος με παιδιά κ.λ.π. ίσως θα σας βόλευαν περισσότερο κάποια είδη εργασίας όπως η απομακρυσμένη εργασία (μέσω υπολογιστή) ή ελαστικότερα είδη.

Πάρτε καθοδήγηση.

Αν είστε τυχεροί θα γνωρίζετε ήδη ανθρώπους που μπορούν να σας βοηθήσουν για το πως να ξεκινήσετε την νέα σας καριέρα. Ένας καλός τρόπος για να αποκτήσετε νέες διασυνδέσεις είναι να ζητάτε ενημερωτικές συνεντεύξεις με εταιρίες που ταιριάζει το αντικείμενό τους με τους νέους στόχους σας. Έτσι όχι μόνο θα αποκτήσετε μία βαθειά οπτική του νέου υποψήφιου πεδίου εργασίας σας, αλλά αν αποκτήσετε διασυνδέσεις με αυτές τις εταιρίες ίσως σας καθοδηγήσουν και οι ίδιοι καλύτερα σε αυτό που ψάχνετε.

Φτιάξτε νέες δεξιότητες.

Μπορεί να φαίνεται αδύνατο να παντρέψετε την παλιά σας επαγγελματική ζωή με μία νέα, όμως υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχετε ήδη δεξιότητες από την παλιά σας εργασία που θα χρειαστείτε και θα σας βοηθήσουν να ανέλθετε γρήγορα στο νεό σας επάγγελμα. Καθίστε λοιπόν σκεφτείτε και συλλέξτε όσες δεξιότητες είχατε αποκτήσει από τις προηγούμενες επαγγελματικές δραστηριότητες και στην συνέχεια αξιολογήστε ποιες από αυτές θα ήταν χρήσιμες στην νέα σας καριέρα. Ξαναγράψτε το βιογραφικό σας σημείωμα τονίζοντας τις δεξιότητες αυτές και φροντίστε να συμπληρώσετε τις υπόλοιπες δεξιότητες που θα χρειαστείτε παρακολουθώντας κατάλληλα σεμινάρια ακόμα και ηλεκτρονικά. Μην διστάσετε να στείλετε το βιογραφικό σας και σε αγγελίες εταιριών που βρίσκονται σε αξιόπιστες ιστοσελίδες αγγελιών.

Να είστε ευέλικτοι.

Ξεκινώντας σε ένα νέο πεδίο εργασίας αυτό μπορεί να σημαίνει ότι θα ξεκινήσετε από μία χαμηλότερη θέση από αυτή που κατείχατε προηγουμένως, αλλά και να παίρνετε μικρότερο μισθό από αυτόν που είχατε συνηθίσει. Έχετε όμως υπόψη πως όλα αυτά είναι βήματα που πρέπει να γίνουν για να καταφέρετε να ορθοποδήσετε στην νέα σας καριέρα.
←   επιστροφή στις αναρτήσεις