11
Ιουν

Δύο σημεία που μπορούν να καταστρέψουν την παραγωγικότητα της εργασίας από το σπίτι

Για πολλούς υπαλλήλους γραφείου, η προοπτική της εργασίας από το σπίτι μοιάζει με όνειρο. Φέρνει στο νου εικόνες όπως το να μετακινήστε από το κρεβάτι στο γραφείο σας ακριβώς στο απέναντι δωμάτιο παρέα με τις πιτζάμες σας μέχρι το μεσημέρι και έχοντας την ελευθερία να γευματίζετε ότι ώρα θέλετε εσείς. Όντως το σενάριο αυτό μπορεί να είναι αληθινό μερικές φορές αλλά να θυμάστε πως η πρώτη λέξη στη φράση " εργασία από το σπίτι " είναι ΕΡΓΑΣΙΑ και η εργασία από το σπίτι δεν ήταν τελικά ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα για όσους το τόλμησαν.

Αρχικά όσοι εργάζονται στο σπίτι νιώθουν σαν σε απομόνωση και συχνά αισθάνονται μειωμένη την δημιουργικότητά τους χωρίς την αλληλεπίδραση πρόσωπο με πρόσωπο με συναδέλφους τους. Ειδικά όσοι έχουν πρόβλημα στο να μένουν συγκεντρωμένοι στην εργασία τους, το να εργάζονται από το σπίτι μπορεί να είναι ένας εφιάλτης για την παραγωγικότητά τους. Είτε είστε ιδιοκτήτης μιας επιχείρησης που στεγάζεται σπίτι σας, είτε εργάζεστε για μια εταιρεία από το γραφείο του σπίτιου σας, εδώ θα διαβάσετε ποια είναι τα δύο κύρια σημεία που μπορούν να σκοτώσουν τη παραγωγικότητα όσων εργάζονται από το σπίτι και τι μπορείτε να κάνετε γι 'αυτό.

Απόσπαση του εαυτού σας με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και τα social mediaΜεταξύ του Twitter, του Facebook, του LinkedIn, του MySpace και του Google+ καθώς και κυριολεκτικά εκατοντάδων άλλων ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης που υπάρχουν σε όλο το διαδίκτυο, είναι πραγματικά θαύμα πως κάποιος καταφέρνει να ολοκληρώσει οποιαδήποτε εργασία κάνει μέσω υπολογιστή χωρίς περισπάσεις. Αν βάλουμε και το email στα πιο πάνω τότε είναι εγγυημένο πως θα τελειώσετε την δουλειά της μέρας πολύ πιο πίσω χρονικά από ό, τι είχατε υπολογίσει. Βάσει της Ιεραρχίας των Αναγκών όπως αυτή περιγράφετε από πολλούς ψυχολόγους – κοινωνιολόγους, μετά από την ικανοποίηση των βασικών μας αναγκών όπως τροφή , νερό, στέγη και ασφάλεια, η επόμενη στην ιεραρχία ανθρώπινη ανάγκη μας είναι η επιθυμία για αγάπη και για να ανήκουμε κάπου. Εξ ου και η φοβερή επιτυχία του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και των κοινωνικών μέσων δικτύωσης.

Τα καλά νέα βέβαια είναι πως οι άνθρωποι σήμερα συνδέονται περισσότερο από ποτέ (σε αριθμούς), όμως τα κακά νέα είναι ότι οι άνθρωποι σήμερα συνδέονται περισσότερο από ποτέ και σε χρονική διάρκεια. Όσο μεγάλη επιτυχία και να είναι αυτό, δυστυχώς όσο αφορά την αποδοτικότητα της εργασίας, πρόκειται για μία από της κυριότερες αιτίες μείωσης της παραγωγικότητάς μας.

Συμβουλή: Κρατώντας πολλαπλά παράθυρα από διαφορετικές εφαρμογές ανοικτά ταυτόχρονα διασπάται η προσοχή σας, αυξάνοντας την πιθανότητα για λάθη και καθυστερήσεις στην δουλειά σας. Ενισχύστε την παραγωγικότητά σας επιβάλλοντας στον εαυτό σας να έχει μόνο ΜΙΑ εφαρμογή ανοιχτή κάθε χρονική στιγμή όταν εργάζεστε στον υπολογιστή σας. Αφήστε μόνο ένα χρονικό όριο 10 λεπτών στο τέλος κάθε ώρας για να ελέγξετε τους λογαριασμούς του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας και τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Εάν είστε ένας μανιακός με το multi - tasking ίσως αισθανθείτε περίεργα στην αρχή, αλλά σύντομα θα δείτε τα θετικά αποτελέσματα του ελέγχου αυτού.

Απόσπαση του εαυτού σας με την τηλεόραση ή το YouTube

Σύμφωνα με μελέτες το 2010 τα τελευταία 2 χρόνια οι άνθρωποι παρακολουθούν περισσότερη τηλεόραση από ποτέ. Ο μέσος χρόνος παρακολούθησης που ένας άνθρωπος συμπληρώνει την εβδομάδα είναι περίπου 35 ώρες. Ιδιαίτερα για όσους είναι λάτρεις της τηλεόρασης και παράλληλα εργάζονται από το σπίτι είναι δύσκολο να αντισταθούν στον εισαγωγικό ήχο που ακούγεται στην τηλεόραση όταν ξεκινάει το δελτίο ειδήσεων ενός καναλιού. Το καταλαβαίνουμε όλοι αυτό, όμως πρέπει να σκεφτείτε πως δεν πρόκειται να πληρωθούν μόνοι τους οι λογαριασμοί σας και αν είστε από αυτούς που έχουν πολλές ώρες δουλειάς στο σπίτι, η τηλεόρασή σας γίνεται τελικά ένα μαγικό κουτί που μπορεί να σας παρασύρει εύκολα χωρίς να το καταλάβετε. Αποφύγετε να πέσετε στην τηλεοπτική παγίδα λοιπόν και μείνετε σε εγρήγορση, μείνετε απασχολημένοι.

Συμβουλή: Αν και υπάρχουν πολλές ενημερωτικές, ενδιαφέρουσες και εκπαιδευτικές εκπομπές στην τηλεόραση το εργάσιμο κομμάτι της ημέρας σας δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για να τα παρακολουθήσετε όλα αυτά. Αντί να αποροφιέστε ώρες μπροστά από το YouTube μετατρέψτε την ψηφιακή αυτή απόσπαση της προσοχής σας σε κάτι δημιουργικό για την εργασία σας. Επενδύστε σε μία DVR συσκευή ή σε μία εταιρία συνδρομητικής τηλεόρασης (πραγματικά η υπηρεσία του DVR είναι ένα μεγάλο εργαλείο διαχείρισης του χρόνου σας) τα οποία μπορείτε να ρυθμίσετε να αποθηκεύουν τις αγαπημένες σας εκπομπές. Έτσι θα μπορείτε να παρακολουθείτε όλες τις εκπομπές που σας ενδιαφέρουν και σας διασκεδάζουν κατά την διάρκεια του ελεύθερού σας χρόνου.
←   επιστροφή στις αναρτήσεις