27
Αυγ

Συμβουλές για μία σωστή επιθεώρηση πριν την αγορά ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου

Πριν την αγορά ενός μεταχειρισμένου αυτοκίνητου είναι απαραίτητο να προβείτε σε ενδελεχή έλεγχο πριν κλείσετε την συμφωνία. Εξετάστε κάθε πτυχή του αυτοκινήτου συμπεριλαμβανομένου του εσωτερικού, του εξωτερικού, των ελαστικών, του κινητήρα, της ανάρτησης, του πλαισίου και της μετάδοσης. Εάν πρόκειται να κάνετε μόνοι σας τον έλεγχο, βεβαιωθείτε ότι έχετε κατανοήσει πλήρως όλα όσα χρειάζεται να ελέγξετε. Κάντε μια λίστα ελέγχου έτσι ώστε να μην ξεχάσετε κάτι.

Τροχοί και ελαστικά

Ελέγξτε για τυχόν ανομοιόμορφη φθορά στα ελαστικά - αυτό θα μπορούσε να δείξει πιθανά προβλήματα με την ευθυγράμμιση ή την ανάρτηση. Όλα τα ελαστικά πρέπει να είναι του ίδιου κατασκευαστή και στο ίδιο μέγεθος..

Ανάρτηση

Αυτό που χρειάζεται είναι να βεβαιωθείτε ότι το αυτοκίνητο «κάθεται» ομοιόμορφα. Πιέστε προς τα κάτω και αφήστε να αναπηδήσει κάθε γωνία του για να βεβαιωθείτε ότι και οι τέσσερις μεριές του ανταποκρίνονται με παρόμοιο τρόπο .

Φώτα

Οι προβολείς, τα πίσω φανάρια και τα φλας συχνά αγνοούνται αν δεν υπάρχει κάποια εμφανής ζημιά στο πλαστικό ή στην λάμπα τους. Ελέγξτε για να βεβαιωθείτε ότι τα φώτα πορείας ημέρας λειτουργούν σωστά και ότι η μεγάλη και μεσαία σκάλα λειτουργούν όπως θα έπρεπε. Βεβαιωθείτε ότι τα φώτα φρένων ανάβουν όταν πατήσετε φρένο και πως το κουμπί για τα alarm λειτουργεί.

Κινητήρας

Ελέγξτε προσεκτικά για τυχόν διαρροές πετρελαίου ή υγρών. Υπάρχουν πολλά στοιχεία σε μια μηχανή και δεν είναι πάντα δυνατό να πει κάποιος σε τι κατάσταση βρίσκονται. Η κατάσταση και το επίπεδο των υγρών συχνά είναι ενδεικτικές για το πόσο καλά το όχημα έχει διατηρηθεί.

Εσωτερικό του αυτοκινήτου

Όταν αρχίσετε τον έλεγχο του εσωτερικού, βεβαιωθείτε ότι όλες οι πόρτες ανοίγουν και κλείνουν ελεύθερα. Προσέξτε για τυχόν προβλήματα με τα καθίσματα, το κλιματιστικό και το καλοριφέρ, τους υαλοκαθαριστήρες και τις ζώνες ασφαλείας.

Εξωτερικό του αυτοκινήτου

Σε γενικές γραμμές, η επιθεώρησή σας όσο αφορά το εξωτερικό του μέρος θα πρέπει να επικεντρωθεί στην αναζήτηση για σημάδια τυχών χτυπημάτων, όπως ρωγμές στο παρμπρίζ, καθώς και χτυπήματα και γρατσουνιές ειδικά για τους εμπρός και πίσω προφυλακτήρες.

Μετάδοση

Ανάλογα με το αν το όχημα έχει αυτόματο ή συμβατικό κιβώτιο ταχυτήτων, βεβαιωθείτε ότι οι ταχύτητες αλλάζουν ομαλά και ότι το υγρό του κιβωτίου μετάδοσης είναι καθαρό.

Πλαίσιο αυτοκινήτου.

Κοιτάξτε το σασί του αυτοκινήτου αν υπάρχουν σημάδια από προηγούμενο στράβωμα ή ίσιωμα. Αυτό θα μπορούσε να είναι σημάδι κάποιου προηγούμενου ατυχήματος.

Σαφώς, υπάρχουν πολλά άλλα στοιχεία που θα πρέπει να επιθεωρήσετε, συμπεριλαμβανομένων των φρένων και τις κατάστασης του συστήματος διεύθυνσης. Ένα τεστ οδήγησης φτάνει να σας δείξει επαρκώς αν όλα αυτά είναι σε κατάσταση λειτουργίας.

Ένας μηχανικός μπορεί να βοηθήσει

Όπως είδατε, είναι μακρύς ο κατάλογος των ελέγχων που πρέπει να γίνουν και παρότι μπορείτε να κάνετε τον έλεγχο και μόνοι σας, είναι πάντα καλύτερο να έχετε μαζί σας κάποιον έμπιστο μηχανικό να σας βοηθήσει. Ένας έμπειρος μηχανικός μπορεί να είναι σε θέση να εντοπίσει κάποιο πρόβλημα σε σημεία που ποτέ εσείς δεν θα παρατηρούσατε.
←   επιστροφή στις αναρτήσεις