24
Φεβ

5 Χρήσιμες δωρεάν εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα Android και iPhone.

Τα ηλεκτρονικά καταστήματα εφαρμογών για συσκευές της Google και της Apple, αριθμούνε εκατοντάδες χιλιάδες εφαρμογές εκ των οποίων ένας σημαντικός αριθμός είναι δωρεάν. Εμείς προσπαθήσαμε να διαλέξουμε για εσάς μερικές από τις καλύτερες δωρεάν εφαρμογές που υπάρχουν αυτή την στιγμή για κινητές συσκευές και που μπορείτε να τις βρείτε και στα δύο λειτουργικά συστήματα Android και iOS.

1. Ξεχάστε το πρόβλημα χωρητικότητας στο κινητό σας με το Dropbox

Θα ξεκινήσουμε με το Dropbox το οποίο είναι μία υπηρεσία που σας προσφέρει online αποθήκευση των αρχείων σας, ενώ σας δίνει παράλληλα την δυνατότητα να συγχρονίσετε τα αρχεία σας από έναν οικιακό υπολογιστή, ή από μία φορητή συσκευή. Όσον αφορά την free έκδοση της εφαρμογής, ο χώρος αποθήκευσης που σας δίνεται δεν ξεπερνάει τα 2 με 8 GB, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα χρειαστείτε περισσότερο, μιας και οι ανάγκες του κάθε χρήστη είναι διαφορετικές. Επιπλέον σας δίνεται η δυνατότητα τα αρχεία που έχετε ανεβάσει να μπορείτε να τα επεξεργαστείτε απο κοινού με άλλους, ενώ τις διάφορες φωτογραφίες και τα βίντεό σας μπορείτε να τα κάνετε και αυτά share. Όσο για την ασφάλεια των αρχείων σας αυτά προστατεύονται με χρήση ισχυρών κωδικών κρυπτογράφησης, ενώ για όλα τα δεδομένα σας δημιουργούνται αντίγραφα ασφαλείας στους κατανεμημένους server του Dropbox.

2. Αποκτήστε ένα κίνητρο να γυμνάζεστε συχνότερα με το Fitocracy

Η επόμενη εφαρμογή είναι εν μέρει μέσο κοινωνικής δικτύωσης, με στοιχεία Role Playing Game - RPG, ενώ θυμίζει αρκετά Social Media με την δυνατότητα που σας προσφέρει να δημοσιεύετε τα status σας. Πρόκειται για μία εφαρμογή που απευθύνεται σε όσους θέλουν να γυμνάζονται τακτικά. Σας επιτρέπει να κρατάτε ιστορικό των προπονήσεών σας, ενώ διαθέτει σύστημα με το οποίο κάνετε εσείς προτάσεις στον τρόπο προπόνησης άλλων χρηστών. Και για να είναι πιστή στον χαρακτήρα παιχνιδιού που θέλει να κρατήσει, η συγκεκριμένη εφαρμογή μεταξύ άλλων σας ανταμοίβει τακτικά με πόντους εμπειρίας ανάλογα με την δραστηριότητά σας, ενώ μπορείτε ακόμα να πάρετε μέρος σε Challenges προκαλώντας σε κάτι τους φίλους σας.

3. Βρείτε τον καλύτερο σύμβουλο αγορών στο RedLaser

Μία εφαρμογή που θα χρειαστείτε σίγουρα στην επόμενή σας έξοδο αγορών και που είναι πολύ εύκολη στη χρήση. Μπορεί μεταξύ άλλων να ανιχνεύσει το barcode ενός προϊόντος και να εμφανίσει λίστα με τα καταστήματα που έχουν τις καλύτερες τιμές στο προϊόν αυτό. Αντίθετα μάλιστα με τις περισσότερες αντίστοιχες εφαρμογές, η συγκεκριμένη μπορεί να διαβάσει με σχετική ευκολία ένα barcode ή ένα QR code ακόμα και άν το χέρι σας δεν είναι και πολύ σταθερό. Μπορείτε να την χρησιμοποιείσετε όχι μόνο για να συγκρίνετε ένα προϊόν σε διαφορετικά καταστήματα, αλλά και για να διαβάσετε σχόλια του προϊόντος σε διάφορα site που υποστηρίζουν QR code ή απλά για να αποθηκεύσετε ένα συγκεκριμένο προϊόν στο κινητό σας.

4. Δώστε μία άλλη πινελιά στις φωτογραφίες σας με το Snapseed

Ίσως η μόνη εφαρμογή στο είδος της μέχρι στιγμής η οποία να προσφέρει τόσο εξειδικευμένα εργαλεία για την επεξεργασία των φωτογραφιών σας. Μπορεί να ικανοποιήσει όμως και όσους από εσάς είσαστε λιγότερο απαιτητικοί και δεν θέλετε κάτι πολύ εξειδικευμένο, αφού εκτός από την δυνατότητα λεπτομερούς διαχείρισης των εικόνων, σας δίνεται και μία πληθώρα έτοιμων φίλτρων που μπορείτε να εφαρμόσετε σε αυτές με ένα μόνο πάτημα. Τέλος και εφόσον έχετε ολοκληρώσει την επεξεργασία της φωτογραφίας σας, μπορείτε εύκολα να την κάνετε share στους φίλους σας σε κάποιο από τα γνωστά social media.

5. Προστατέψτε το κινητό σας τηλέφωνο με το Avast

Ίσως δεν έχετε σκεφτεί πως οι κίνδυνοι που μπορεί να διατρέξει το κινητό σας δεν σχετίζονται μόνο με τις εφαρμογές που κατεβάζετε, γι΄αυτό ακόμα και αν είστε χρήστης που κατεβάζει στο κινητό του εφαρμογές πιστοποιημένες μόνο από το Google Play ή το App Store, η συγκεκριμένη εφαρμογή σας είναι απραίτητη. Και αυτό γιατί αποτελεί πιθανόν την καλύτερη λύση αυτή τι στιγμή σε Anti-Theft λογισμικό, αφού σε περίπτωση που σας κλέψουν το κινητό σας ή το χάσετε, σας βοηθάει να το εντοπίσετε και να προστατέψετε τα ευαίσθητα αρχεία σας.

Αυτές ήταν μερικές χρήσιμες εφαρμογές για το κινητό ή το tablet σας, όμως υπάρχουν πολλές ακόμα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν ή μπορεί να έχουν κυκλοφορήσει λίγο μετά την δημοσίευση του κείμενου που διαβάσατε. Δεν αναφέρθηκαν εδώ οι πολύ γνωστές π.χ. Facebook app και οι οποίες είναι πολλές φορές ενσωματωμένες στο λειτουργικό της συσκευής μας. Αν θέλετε να ρίξετε μία ματιά στις εφαρμογές για τις οποίες μόλις διαβάσατε, μπορείτε να μεταβείτε σε ένα από τα αντίστοιχα για το κινητό σας καταστήματα Google Play ή App Store και να εισάγετε το όνομα της εφαρμογής στην αναζήτηση.
←   επιστροφή στις αναρτήσεις