4
Μαϊ

Πως να αποφύγετε τις απάτες στην προσφορά εργασίας από το σπίτι

Με την ανεργία σε υψηλά επίπεδα και την ανάγκη για εξοικονόμηση χρημάτων αυξημένη, πολλοί συνάνθρωποί μας στρέφονται προς εργασία από το σπίτι για να συμπληρώσουν το εισόδημα ή την συνταξιοδότησή τους. Είναι πλέον γνωστό ότι οι θέσεις εργασίας που σας επιτρέπουν να εργάζεστε από το σπίτι όλο και αυξάνονται, αλλά όσο η δημοτικότητά τους αυξάνεται όλο και εφευρίσκονται νέοι τρόποι για να ξεγελιούνται άτομα που αναζητούν εργασία από κάποιους απατεώνες. Λεζάντες του τύπου 'γίνε πλούσιος γρήγορα’ και υποσχέσεις για πολλά χρήματα με πολύ λίγη δουλειά θα πρέπει να σας θέτουν αμέσως σε υποψία. Οι αξιόπιστες αγγελίες για εργασία ζητάνε συγκεκριμένες δεξιότητες και αναφέρονται σε συγκεκριμένες θέσεις εργασίας χωρίς να υπόσχονται υπερβολές. Όταν βλέπετε πάρα πολλά '€’ ή ' ! ! ! ' σε μία αγγελία κατά πάσα πιθανότητα δεν πρόκειται για μια αξιόπιστη ευκαιρία εργασίας. Δείτε μερικούς τρόπους για να ελέγξετε αν πρόκειται για απάτη.

Ελέγξτε τη διεύθυνση URL του υποτιθέμενου site της εταιρίας

Προσοχή στις διευθύνσεις URL που μπορεί να είναι παραπλανητικές. Όταν επισκεφθείτε το site της εταιρίας μπορεί να νομίζετε ότι είστε στην ιστοσελίδα ενός πολύ γνωστού site, όμως μπορεί να είστε στην πραγματικότητα σε μια ψευδή σελίδα η οποία είναι εντυπωσιακά παρόμοια με την αντίστοιχη της πραγματικής εταιρίας. Θα πρέπει να έχετε τα μάτια σας ανοιχτά για διευθύνσεις διαδικτύου που φαίνονται να είναι πραγματικές π.χ. ' http://company.gr-index.in/ ', όπου αν και δείχνει σαν μία ' .gr ' διεύθυνση και σας δίνει την εντύπωση ότι είσαστε σε μια σελίδα της εταιρίας ' company ', είναι στην πραγματικότητα μια ' .in ' διεύθυνση που δεν έχει τίποτα να κάνει με την εταιρεία ' company ', στην οποία υποτίθεται κάνετε την αίτηση εργασίας.

Να μην πληρώνετε ποτέ προκαταβολικά

Να είστε εξαιρετικά επιφυλακτικοί εάν μια εταιρεία ισχυρίζεται ότι για να σας προσλάβει θα πρέπει να χρεωθείτε ένα οποιοδήποτε ποσό. Μην εμπιστευτείτε κάποιον που θα σας πει ότι πήρατε τη δουλειά και το μόνο που χρειάζεται είναι να πληρώσετε για ένα φορητό υπολογιστή της εταιρείας. Σε ορισμένες απάτες μπορεί να σας ζητήσουν πληροφορίες του τραπεζικού σας λογαριασμού για την δήθεν κατάθεση χρημάτων στο λογαριασμό σας ώστε να σας βοηθήσουν να αγοράσετε ένα φορητό.

Googlάρετε

Ένας ακόμα τρόπος να ελέγξετε αν πρόκειται για ψεύτικη θέση εργασίας είναι το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο. Πρόκειται για διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που τελειώνει στην διεύθυνση του URL της εταιρείας π.χ. ' hr@company.gr ' ή σας ζητάνε να στείλετε προσωπικές σας πληροφορίες σε ένα email του τύπου kostas@gmail.com; Αλλά μην σταματάτε εκεί, βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να επικοινωνήσετε με κάποιον εκπρόσωπο μέσω τηλεφώνου πριν αποδεχθείτε να συνεργαστείτε μαζί τους. Απάτη μπορεί να γίνει ακόμα και μέσω συνεντεύξεων κάνοντας chat με κάποιον υποτίθεται εκπρόσωπο της εταιρίας μέσω Instant messaging, αφού είναι πολύ εύκολο να δημιουργήσει κάποιος ένα ψεύτικο λογαριασμό για Instant messaging.

Εφόσον η εταιρία που έχει την θέση εργασίας, σας έχει προμηθεύσει με έναν πραγματικό αριθμό τηλεφώνου και μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της που δεν είναι του τύπου ' @gmail ή @hotmail , κλπ. ', googlάρετε χρησιμοποιώντας στην αναζήτηση του google το όνομα της εταιρείας και τη λέξη ' απάτη ' για να ελέγξετε αν κάποιος τους ανέφερε για απάτη. Πάντα να θυμάστε πως όταν δέχεστε μία θέση εργασίας, η εταιρεία που θα εργαστείτε θα χρειαστεί τα φορολογικά σας στοιχεία τα οποία είναι προσωπικές σας πληροφορίες, γι’ αυτό τον λόγο κάντε ό, τι μπορείτε για να διασφαλίσετε ότι πρόκειται για μία νόμιμη ευκαιρία και ότι έχετε όσες πληροφορίες της εταιρίας αυτής πιθανόν να χρειαστείτε για να την καταγγείλετε αν κάτι δεν πάει καλά.
←   επιστροφή στις αναρτήσεις